Het komende weekend strijkt de BK-beachvolley karavaan voor de eerste keer neer op de Grote Markt in Ieper.

 Bob Douwen en Robin Adriaensen staan momenteel op de 2e plaats in de algemene rangschikking en moeten enkel de Belgische kampioenen Dries Koekelkoren en Tom Van Walle laten voorgaan. Het duo Vereecke - Lemmens heeft slechts een kleine achterstand en zal na de winst van de vorige manche zeker extra gemotiveerd aan de start komen. De voorbije weken kregen we beachvolleybal op hoog niveau voorgeschoteld en het ziet er veelbelovend uit naar het verder verloop van het beachseizoen toe.

Zaterdag worden kwalificatiewedstrijden gespeeld waarin 5 mannen- en 6 vrouwenteams alsnog de kans krijgen om zich te plaatsen voor de hoofdtabel van zondag. Het wordt vooral uitkijken naar de prestaties van de duo's Yentl Van der Aa - Thomas Van Reeth,, Mathias Blondeel - Jeroen Oprins, Jens Christiaens - Martijn Colson of Thibaut Vermeeren - Jo Coenen. Zij zetten de voorbije weken al enkele behoorlijke prestaties neer en zouden wel eens kunnen zorgen voor de verrassing.

Zaterdag wordt zeker een spannende dag want zij moeten het opnemen tegen de gelegenheidsduo's die zeker niet te onderschatten zijn : Pieter Baeck - Maarten Deroey (2 ervaren rotten in het beachvolleybal) en Matthijs Verhanneman - Gertjan Claes (beiden Roeselare). We kunnen weer uitkijken naar een spannende manche!.

Vooruitblik door Annemie Daems/Mendo/Nnieuws.be