Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

5G-netwerk in Convent2 buurtrestaurant : 'Goed, Goedkoop, Gezond, Gemoedelijk en Gezellig'

Convent2

Vanmiddag is het nagelnieuwe buurtrestaurant Convent2 officiëel geopend.  'Het idee heeft langer dan 10 jaar kunnen rijpen, en dat is ook de reden dat we vandaag geen sociaal restaurant, maar wél een buurtrestaurant openen', zegt Bart Michiels, schepen voor Sociale Zaken, Zorg & Welzijn.

 'Dit concept gaat toch een beetje verder dan lang geleden gedacht.'

Meerwaarde

'Die winst die we maken, is niet financieel. Het gaat niet om geld, het gaat om meerwaarde. De meerwaarde die deze twee momenten per week bieden om iederéén uit deze buurt – Herentals Centrum, in al zijn diversiteit – rond de tafel te brengen. De meerwaarde zit hem in de ontmoetingskansen die we hierdoor creëren, in de laagdrempeligheid waarmee we mensen gezond kunnen laten lunchen, in de strijd tegen vereenzaming, verzuring en verharding.

Maar evengoed bieden deze momenten voor onze dienstverlening kansen. De bezoekers leren hier niet alleen elkaar kennen, maar ook ons lokaal dienstencentrum. Wie weet geraken onze gasten wel geïnteresseerd in het vrijetijdsaanbod hier. Of slaan ze gewoon een babbeltje en luisteren ze naar mekaar. Dat is ook al heel wat.

In dit Buurtrestaurant gaan we vanaf nu ook netwerken versterken, en misschien nog steviger dan die glasvezelkabels. Ik durf zelfs zeggen dat we hier in dit restaurant nu een 5G-netwerk hebben geïnstalleerd. Een locatie waar iedereen Goed, Goedkoop, Gezond, Gemoedelijk en Gezellig kan komen eten en babbelen.

En dat netwerk gaat zich nog uitbreiden. Nu beginnen we op dinsdag en donderdag in Herentals-Centrum, maar nog dit jaar komt er ook op de andere dagen een buurtrestaurant op onze site Vorselaarsebaan. Een totaal andere plek, maar even interessant om heel wat mensen te gaan bedienen.

Een maaltijd kost 10 euro, als je in Herentals woont en een verhoogde tegemoetkoming hebt, betaal je 6 euro. Iedereen is welkom vanaf 11.30 uur op dinsdag en donderdag.

Behalve die 5G’s, wil ik er eigenlijk nog een 6deG’tje aan toevoegen. De G van Geweldig bedankt. Ik wil iedereen die ooit haar of zijn steentje heeft bijgedragen tot wat we vandaag kunnen openen geweldig bedanken, en feliciteren, en nu ook zeker speciaal het gehele team van ’t Convent onder leiding van Charlotte. En een heel speciaal dankwoord ook aan Guy Peeters, de culinaire chef van ons Woonzorgcentrum Sint-Anna, die dus ook buiten de muren van ons woonzorgcentrum zorgt voor smakelijke resultaten voor heel Herentals', besluit Michiels.

Convent2 - Augustijnenlaan 26, Herentals - tel. 014 28 20 00

Foto's Johan Temmerman / NNieuws.

Buurtrestaurant Convent2

Buurtrestaurant Convent2

Augustijnenlaan 26, Herentals, België

Convent2

Deel dit artikel