U bent hier

6 Geelse voetbalclubs bundelen de krachten om jonge voetballers toffe tijden te laten beleven

Geel | Kempen regio | Neteland
15.06.2022 - 16.35u
Door: Herman Gezelle

De zes Geelse voetbalclubs met jeugdwerking, stad Geel, de Geelse sportraad en de Kempense Voetbalacademie werken sinds het voorjaar van 2020 samen om jeugdvoetbal in Geel te bevorderen.

Als slotmoment van het seizoen 2021-2022 kwamen op 8 juni sportieve en bestuurlijke verantwoordelijken in het stadhuis samen om te evalueren, vooruit te blikken, te netwerken maar vooral om hun passie en ervaringen te delen ten voordele van het plezier van Geelse jeugdvoetballers.

Voetbal voor iedereen dicht bij huis

Dankzij de zes traditionele voetbalclubs met jeugdwerking KSAV St.- Dimpna, KFC Beekhoek Sport, KFC Zammel, FC Punt-Larum, KFCV Alberta en ASV Geel kunnen Geelse kinderen en jongeren zich uitleven samen met hun vrienden. En dit willen ze zo nog lang behouden.

Voor het seizoen 2022-2023 kiezen clubbestuurders ervoor om een samenwerkingsverband aan te gaan volgens de regels van Voetbal Vlaanderen. Een grondige voorbereiding ging vooraf.

Sportief verantwoordelijken komen samen en bespreken spelersaantallen en ploegensamenstellingen. Bedoeling is om volwaardige teams te maken en te zoeken naar de beste situatie zodat elke Geelse jeugdvoetballer op zijn of haar niveau kan spelen.

Overleg tussen de voetbalclubs vervangt de klassieke scouting. De verschillende clubs hebben ook onderling afgesproken wanneer welk team één of meerdere terreinen van De Leunen in gebruik kan nemen.

Meegaan met de tijd

De maatschappij verandert. Het verenigingsleven staat op diverse vlakken onder druk. Daarom zijn denkers uit Geelse voetbalclubs het afgelopen seizoen vier keer samengekomen.

Samen willen ze op lange termijn een Geels voetbalmodel maken dat werkt. Op korte termijn zoeken ze collectief naar oplossingen voor problemen en opportuniteiten die ze kunnen benutten. Zo helpen de clubs elkaar bijvoorbeeld uit de nood via gezamenlijke keeperstrainingen.

Levenslang voetballen

Onder het motto 'jong geleerd is oud gedaan' geven gemotiveerde jeugdtrainers hun passie en kennis door aan Geelse jeugdvoetballers.

Aanvullend aan opleidingen van Vlaamse Trainersschool en Voetbal Vlaanderen worden trainers van de 5- tot 8-jarigen uitgedaagd om plezierige trainingen te geven en wedstrijden met veel doelkansen op een kindvriendelijke manier te coachen.

Ze krijgen hiervoor de nodige ondersteuning en worden gewaardeerd met een prijs per trainer, team en club. Editie 3 van de 10-wekenchallenge start in september 2022.

Ben je geïnteresseerd om je steentje bij te dragen? Stuur dan een mailtje naar info@jeugdsportnet.zk.be.

Actie 'Jeugdvoetbal in Geel 2020-2025'

'Jeugdvoetbal in Geel 2020 – 2025' is een gezamenlijke actie van KSAV St.- Dimpna, KFC Beekhoek Sport, KFC Zammel, FC Punt-Larum, KFCV Alberta, ASV Geel, de stad Geel en de Kempense Voetbalacademie, kaderend binnen het project 'Jeugdsportnet Zuiderkempen'.

Met deze gezamenlijke actie willen de betrokken partijen de samenwerking tussen de clubs versterken en jeugdvoetballers meer plezier laten beleven in hun favoriete sport.

Op lange termijn verbetert dit de fysieke, mentale en sociale gezondheid en onderlinge verbondenheid.

Het project 'Jeugdsportnet Zuiderkempen' werkt vooral samen in de vorm van sportacademies per sporttak met voetbalclubs, basketbalclubs, badmintonclubs, volleybalclubs en korfbalclubs die behoren tot de deelnemende gemeenten.

De jeugdwerking van de voetbalclubs bevorderen, is de eerste stap van dit project. Hierna zijn de clubs van de andere sporttakken aan de beurt.

imageMeer nieuws

Vlaamse consument wil meer informatie over duurzame kleding

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 24.06.2022 - 09.08u

Oekrainse vluchtelingen in Vorselaar nemen deel aan Na Fir Bolg

Internationaal | Nationaal | Neteland | Vorselaar 24.06.2022 - 01.49u

Primeur : eerste 'coronavrije' mosselseizoen voor De Vis Factorij

Primeur : eerste 'coronavrije' mosselseizoen voor De Vis Factorij
EU | Herentals | Internationaal | Neteland 23.06.2022 - 20.39u

Gouverneur Cathy Berx : 'Algemeen verbod voor amokmakers in recreatiedomeinen'

Gouverneur Cathy Berx : 'Algemeen verbod voor amokmakers in recreatiedomeinen'
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 23.06.2022 - 14.59u

Yasmien Naciri nieuwe manager Innovatiecentrum Werk

Kempen regio | Provincie Antwerpen 23.06.2022 - 14.53u

Bobbejaanland viert einde van de examens met School's Out

Bobbejaanland viert einde van de examens met School's Out
Kasterlee | Kempen regio | Neteland 23.06.2022 - 13.48u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto