Na testing vandaag is gebleken dat in het 6e leerjaar van de GBS Hulshout 6 kinderen besmet zijn met het coronavirus.

De ouders van de kinderen in de betrokken klassen werden door de school verwittigd en hebben de nodige instructies ontvangen.

Testen en quarantaine

'Volgens de richtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid moet de volledige klasgroep van de besmette leerlingen in verplichte thuisquarantaine gaan, tot zij een negatief PCR-resultaat hebben', meldt de directie.

'Na een negatief resultaat mogen de kinderen terug naar school. Op dag 7 worden alle kinderen en de leerkracht opnieuw getest. De kinderen van één klas van het 4e leerjaar volgen uit voorzorg vrijdag 8 oktober ook thuisonderwijs.

De leerlingen van de overige klassen blijven wel naar school komen, conform de wettelijke coronarichtlijnen.

Communicatie

'Ouders worden op de hoogte gehouden door de school. Momenteel wordt er gecommuniceerd aan de verenigingen om verhoogde waakzaamheid toe te passen.'

Maatregelen

'In de overige klassen worden de voorzorgsmaatregelen strikt opgevolgd. De lokalen worden verlucht en ontsmet, de leerkrachten dragen mondmaskers in de gangen en bij contact met ouders/externen.

De school heeft begrip voor eventuele ongerustheid die deze situatie met zich meebrengt. De gezondheid en het welzijn van de kinderen en medewerkers vormen op elk moment de absolute prioriteit van de school.

Als u symptomen vertoont, ga dan in quarantaine en laat je zo snel mogelijk testen met een PCR-test (geen sneltest of zelftest)!
Ouders worden gecontacteerd door de school. Wij houden u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Wij raden aan om tijdens het brengen en afhalen van de kinderen toch uw mondmasker te dragen.'