U bent hier

6 maanden na fusie en innovatie Drukservice Impressa

Herentals | Neteland
04.07.2017 - 12.45u
Door: Mark Jaspers

Vol ambitie en met een inspirerende visie voegt het recent gefuseerde Drukservice Impressa de daad bij het woord. 'Snelheid en flexibiliteit kunnen binnen een scherpe prijszetting enkel gehandhaafd blijven door innovatie en automatisatie', weten CEO's Tom en Bart Bongaerts.  'Daarom werden in de eerste 6 maanden dat het bedrijf actief is als geconsolideerde partners reeds tal van investeringen doorgevoerd.

Twee innovatieprojecten in zes maanden. Twee keer inzetten op snelheid en flexibiliteit. Met twee digitale drukpersen Xerox CP 1000 en 1000i in plaats van één wordt er gewerkt met een dubbele capaciteit voor de allersnelste drukoplossingen.

De high-end volautomatische snijstraat zorgt voor een flinke stap vooruit in zowel de nauwkeurigheid als de snelheid van alle snijwerk. Op die manier verloopt de organisatie van de complete afwerking eenvoudiger en vooral sneller.

Digitale performantie Een rommelige opslagruimte werd volledig omgebouwd tot nieuwe digitale drukkerij. Er was reeds de Xerox Color Press 1000 met een capaciteit van 120 pagina's per minuut en de mogelijkheid om naast 4 kleurendruk ook een 'clear dry ink' op het drukwerk te voorzien.

Dat wordt gebruikt voor een extra cachet te geven aan het drukwerk, maar evengoed om een 'non-copy' element toe te voegen aan inkomtickets, kortingkaarten of andere waardedocumenten.

Met de komst van de nieuwe, bijkomende Xerox Color Press 1000i wordt de digitale drukcapaciteit volledig verdubbeld, tot wel 14.400 pagina's per uur, én hiermee kunnen klanten een extraatje in zilver of inox-look op het drukwerk realiseren. Mooi voor uitnodigingen, op covers van brochures of zelfs voor een bijzonder visitekaartje. Digitaal drukken staat voor supersnel drukwerk, kleine oplages, gepersonaliseerde toepassingen en dat alles in 4 kleuren.

Deze vernieuwde digitale drukafdeling, gecombineerd met de twee groot formaat plotters voor affiches, raamposters, behangpapier of ander 'Point Of Sale' materiaal maakt van Drukservice Impressa dé aangewezen partner voor alles wat de klanten snel nodig hebben, in 1 exemplaar, of enkele honderden of duizenden stuks.

Vlijmscherp accuraat Eén van de belangrijkste schakels in de afwerking van een drukkerij is een snijafdeling. Drukservice Impressa maakte dan ook snel werk van een volledig computergestuurde snijstraat, anno 2017. De keuze van de directie viel op de Perfecta 132 PREMIUM Line, dewelke afgelopen maand geïnstalleerd werd. De breedte van de snijtafel is meer dan 130 cm en optimaal voor het verwerken van papier op A1 formaat.

Om snippers en tussenwit eenvoudig af te voeren, werd er gekozen voor een volautomatische 'waste removal' unit. De snijtafel gaat open waar het afval wordt verwijderd.

Zo komen de restanten automatisch terecht in de daarvoor voorziene afvalcontainer. Nadat het drukwerk tot het juiste formaat is versneden, wordt het eindresultaat gerobotiseerd afgestapeld op de daarvoor voorziene pallets. Voor al het kleine snijwerk wordt handig gebruik gemaakt van de Duplo Docucutter.

Deze is 100% barcode gestuurd en kan naast snijden ook perforeren of het drukwerk voorzien van vouwlijnen. Deze machine wordt dagelijks ingezet voor het digitale of ander klein drukwerk. Zo wordt de volautomatische grote snijstraat niet belast door tussentijds werk en kan het supersnelle digitale drukwerk ook even snel worden afgeleverd. Door deze extra tools, gaat de snelheid van de afwerking x2.

Het is duidelijk dat Drukservice Impressa niet bij de pakken blijft zitten. Deze nieuwe investeringen maken dat het bedrijf met haar gans machinepark weer voorloopt op de sector', besluiten Tom en Bart Bongaerts. (pp)


imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto