Nadat in een bedrijfshal in Olen een grote cannabisplantage werd opgedoekt, zijn deze week 6 verdachten opgepakt. Het gaat om 5 mannen en een vrouw. Ze zouden nog twee andere plantages hebben uitgebaat.

De bal ging aan het rollen toen politie Neteland eind november in de Turfputten in Olen op een grote cannabisplantage stootte. In het bedrijfspand stonden tussen de 8.000 en 10.000 cannabisplanten. Een brand in een technische installatie deed de drugscriminelen de das om.

"Door observaties en telefonieonderzoek kwamen we verschillende verdachten op het spoor", zegt een parketwoordvoerder. "Intussen zijn nog 2 andere plantages opgedoekt. De opgepakte personen worden verdacht van het opzetten van cannabisplantages en lidmaatschap van een criminele organisatie."

5 verdachten verschenen vrijdag voor de raadkamer. Het gaat om een vrouw (31) uit Oud-Turnhout en vier mannen (35, 36, 61, en 65 uit Westerlo, Turnhout en Oud-Turnhout). Een zesde verdachte, een man (37) uit Olen, is eind afgelopen week opgepakt en verschijnt dinsdag voor de raadkamer. (belga)