In Westerlo laten ze zich niet doen door het coronavirus. De gemeente maakten een kroonplan.

En met de spaar- en steunactie Samen loyaal voor lokaal uit dat kroonplan ondersteunden ze de lokale winkels, dienstverleners en horecazaken! Die actie, waaraan 130 lokale zaken uit de zeven Westelse dorpen meededen, is nu gedaan.

Er werden 1573 gouden en 4500 blauwe spaarkaarten verzameld in de deelnemende winkels, dienstverleners en horecazaken. De eerste winnaars hebben hun prijs in ontvangst kunnen nemen.

De actie was gratis voor deelnemers en handelaars, alle kosten werden gedragen door het gemeentebestuur.

6 elektrische fietsen

Onschuldige kinderhanden uit klas 4B van gemeenteschool Het Lo in Oevel trokken dinsdag de 6 winnaars uit de verzamelde gouden spaarkaarten. De winnaars :

Eef Verelst uit Heultje: Monsta Oevel
Conny Beylemans uit Zoerle-Parwijs: Jomila Westerlo
Familie Van Genechten-Gielis uit Westerlo: 4 Bikes Westerlo
Ria Van Mol uit Zoerle-Parwijs: De Wever Heultje
Kris Swolfs uit Oosterwijk: B-Cycle Tongerlo
Karen Laeremans uit Tongerlo: G-Bikes Oosterwijk.

Winnaars elektrische fietsen

Zij krijgen elk een waardebon van 2.500 euro voor de aankoop van een elektrische fiets bij de Westelse fietsenwinkels: Monsta uit Oevel, Jomila uit Westerlo, 4 Bikes uit Westerlo, De Wever uit Heultje, B-Cycle uit Tongerlo en G-Bikes uit Oosterwijk.

Doos met streekproducten

Elke deelnemende handelaar kon ook een kaartje trekken uit de in zijn doos verzamelde blauwe spaarkaarten. Die winnaar kreeg van de handelaar een doos met streekproducten. Een deel van de handelaars hebben deze prijzen al kunnen bedelen, de andere worden in de loop van deze maand door de handelaars verder afgerond.

Waardebons bij de deelnemende handelaars en horecavouchers

Uit de verzamelde blauwe spaarkaarten (4.500) worden in de loop van de maand oktober nog heel wat winnaars geloot. Deze prijzenpot bestaat uit waardebons van verschillende waarden voor in totaal 50 euro per handelszaak en 250 horecavouchers van 10 euro. Die horecavouchers zijn te besteden bij alle Westelse horecazaken. De winnaars worden verwittigd.

'Alles samen een erg geslaagde actie met heel wat supergemotiveerde deelnemers die de handel en horeca in Westerlo op een nieuwe manier ontdekten', klinkt het.