U bent hier

60-er overleeft klap niet op Ringlaan Geel

Geel | Westerlo
18.11.2015 - 18.47u
Door: Herman Gezelle

Woensdagavond gebeurde op de Geelse Ringlaan richting Kasterlee, net voor de verkeerslichten met de Diestseweg een dodelijk ongeval. in de buurt van bedrijf Genzyme.

Een auto die in de rij voor de lichten stond aan te schuiven, is in volle vaart achteraan aangereden door een andere wagen.  Beide voertuigen werden door de klap weggekatapulteerd. De aanrijdende auto ging over de kop en belandde op zijn dak in de gracht naast de Ringlaan.

De aangereden auto werd tegen de middenberm geslingerd en raakte een boom. De 62-jarige bestuurder F.T. uit Tongerlo overleefde de klap niet.

De Ringlaan bleef in de richting Kasterlee gedurende 2.5 uur afgesloten tussen het kruispunten met de Meerhoutseweg en de Diestseweg. Het verkeer werd omgeleid via o.a. Rijn maar ook daar gebeurden in die verkeersdrukte enkele ongevallen met blikschade.

Positieve drugstest en rijverbod

De 51-jarige man, die met zijn wagen achteraan inreed op een andere wagen, legde achteraf een positieve drugstest af en had bovendien nog een rijverbod. Dat zegt de Turnhoutse afdeling van het parket van Antwerpen.

De man werd donderdag voor de onderzoeksrechter geleid en vervolgens onder elektronisch toezicht geplaatst.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto