Met de Zomerbeurs voor verzamelaars willen de 3 organiserende verenigingen nadrukkelijk iedereen, maar ook jongeren, enthousiast maken voor deze hobby.

De vereniging van Kempense muntenverzamelaars Numismatica Herentals, de Koninklijke Postzegel- en Verzamelkring Ontspanning Herentals en de Herenthoutse Postkaartenclub slaan op zondag 11 augustus voor de vierde keer op rij de handen in elkaar voor het ongewone verzamelgebeuren van de Zomerbeurs.

In de Lakenhal en vooral rond het Boerenkrijgmonument op de Grote Markt verzamelen 10-tallen standhouders in een tentendorp om hun collecties te tonen en vooral verzamelstukken aan de man te brengen.

"Er hebben zich zestig standhouders ingeschreven voor onze Zomerbeurs", zegt co-organisator Rudy Dillen uit Herentals. "Onder hen mogen we ook enkele buitenlandse deelnemers verwelkomen, niet alleen uit Nederland, maar ook uit Duitsland en Griekenland. Naast numismatisch materiaal komen ook de verzamelaars van van-alles-en-nog-wat aan hun trekken.

Postzegels, prentkaarten, bidprentjes, capsules, lp's, je kan het zo gek niet bedenken."

Voorzitter Jos Heyns van de Koninklijke Postzegel- en Verzamelclub Ontspanning stelt een deel van zijn verzameling over het Herentalse Begijnhof tentoon. Naast vele foto's en documenten vallen er ook persoonlijke bezittingen van de begijntjes te bewonderen.

De jaarlijkse Zomerbeurs vindt zondag 11 augustus van 8 tot 14u plaats op de Grote Markt, de toegang is gratis. (pp) Foto's Johan Temmerman/ Nnieuws.