U bent hier

61e Veeprijskamp onder stralende zon en een buitje blijft educatief familiefeest : 'De dieren in het écht'

Herentals | Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen
10.06.2019 - 22.02u
Door: Herman Gezelle

De zonovergoten 61e provinciale veeprijskamp zette pinkstermaandag een uitgebreide selectie pluimvee, geiten en schapen, runderen, pony's en paarden in de schijnwerpers.  Een educatief familiefeest met allure.

100-en gezinnen kwamen genieten van de wedstrijden en demonstraties.  Een buitje kon de sfeer niet bederven.  Op de kleinveestand kon je bijzondere rassen van kippen, eenden, ganzen en konijnen bewonderen.

De G-sportruiters lieten samen met Olympisch kampioen Liam De Ceuster voluit hun talenten zien. Een gezellig marktje met streek- en hoeveproducten met o.a. De Hopscheppers, Belgium Bubbels en Brouwerij Leysen (Bast) maakten het plaatje compleet. .

De vlotte organisatie was traditioneel in handen van het stadsbestuur in samenwerking met de Landelijke Raden.

Beleving voor het hele gezin

'Dit is nu al de 61e editie', zegt een tevreden burgemeester Mien Van Olmen. 'De belangstelling blijft ieder jaar erg groot en zien we talrijke gezinnen met de kids genieten en alles over de dieren ontdekken. De veeprijskamp blijft een echte beleving voor het hele gezin.'

'De dieren in het écht'

'Welle komen ieder jaar mee ons mannen kijken', vertelt Marleen Delen (37) uit Olen, mama van Hanne (7) en Maurice (10). 'Hier zie je dieren in het écht, dat is heel wat anders dan op de foto's of filmkes op hun tablet of de tv.  Tof dat de gemeente Hertals al 61 jaar haar schouders hier onder steekt. Toen ik nog in de lagere school zat, kwamen we met ons hele gezin al naar de veeprijskamp kijken, ook onze ouders deden dat toen die nog op school zaten.  Dus dit is een generatie-overbruggend evenement waar de kinderen heel wat van opsteken.'

Foto's en tekst Mark Jaspers/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto