Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

63.979 werkzoekenden zonder werk in provincie Antwerpen

 
Op 28 februari waren er 92.925 burgers bij VDAB provincie Antwerpen ingeschreven waarvan 63.979 werkzoekenden zonder werk (WZW) of 68,9%. Daarnaast was 26,4% van de klanten werkend, en 4,8% student of andere.

Binnen de groep van werkzoekenden zonder werk was 78,5% in bemiddeling bij VDAB, terwijl 10,6% bezig was met een opleiding of voortraject. De overige 10,9% van de werkzoekenden was niet inzetbaar op lange termijn en had nood aan specifieke dienstverlening. 

De werkzoekendengraad bedroeg 7,3% in februari.

 
Dit is de verhouding van het aantal werkzoekenden zonder werk die wonen in de provincie Antwerpen ten opzichte van de Antwerpse beroepsbevolking tussen 18 en 65 jaar. De werkzoekendengraad is 2 procentpunten gestegen wanneer we vergelijken met februari 2022.

Bjorn Cuyt, provinciaal directeur VDAB: "Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal werkzoekende zonder werk in de provincie Antwerpen licht gestegen (3 procent). In februari was de uitstroom van werkzoekenden zonder werk groter dan de instroom. 2 op 3 van hen stroomden ook effectief uit naar werk. Daarnaast stijgt het aantal werkzoekenden met werk die zich effectief inschrijven bij VDAB met bijna 2% tov een jaar geleden. Zij hebben op het moment van de meting een job, maar staan open voor een nieuwe uitdaging."

Deel dit artikel