U bent hier

647 leerlingen volgen les over gevaren dode hoek bij vrachtwagens

Mol
09.10.2018 - 10.33u
Door: Mark Jaspers

647 leerlingen uit het zesde leerjaar (Balen, Dessel, Mol) volgden eind september/begin oktober les over de gevaren van de dode hoek bij vrachtwagens. In het Verkeerseducatief Centrum kropen de leerlingen na een theoretisch gedeelte zelf achter het stuur van een vrachtwagen. Zo ervaarden ze het beperkte gezichtsveld waarmee vrachtwagenchauffeurs dagelijks worden geconfronteerd.

Elk jaar maakt de dode hoek slachtoffers op onze wegen. Al te vaak zijn hier kinderen bij betrokken. Om deze tragische ongevallen te voorkomen, is het van levensbelang dat kinderen de gevaren van de dode hoek bij vrachtwagens kennen. Kinderen die bij een echte vrachtwagen zien wat de dode hoek is, zijn zich beter bewust van de risico's.

Verkeersles

De les startte met een theoretisch gedeelte. Aan de hand van een dvd werd gewezen op de gevaren van de dode hoek. Na het beantwoorden van enkele vragen, kropen de leerlingen zelf achter het stuur van een vrachtwagen zodat ze de dode hoek konden zien. Daarna wandelden ze rond de vrachtwagen en ontdekten wanneer ze zich in de dode hoek bevonden.

De lessen 'dode hoek' zijn een initiatief van het Verkeerseducatief Centrum in samenwerking met de lokale politie en het vrijwilligersteam van Transport en Logistiek Vlaanderen.

Meer info: Verkeerseducatief Centrum, 014 31 44 76, mol.verkeerspark@belgacom.net

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto