In het najaar organiseert het Antwerpse provinciebestuur voor de 65e keer een orkesttornooi. Alle deelnemende orkesten geven een concert van zo’n 20 minuten. Een deskundige jury beoordeelt dit optreden en stelt een classificatie op.

Op basis van die classificatie wordt aan de orkesten de komende 4 jaar lang een provinciale subsidie toegekend.

Inschrijven kan tot 15 maart 2013. Het orkesttornooi zal plaatsvinden op verschillende zondagen in de maanden oktober en november op diverse plaatsen verspreid over de hele provincie.
Enkel niet-professionele orkesten van minimum 12 personen uit de provincie Antwerpen die op zijn minst 2 jaar actief zijn, kunnen deelnemen aan het orkesttornooi.

Met dit evenement wil de provincie de niet-professionele orkesten ondersteunen en de kwaliteit van hun uitvoeringen verhogen”, aldus gedeputeerde voor Cultuur Luk Lemmens. “De beste orkesten krijgen een hogere subsidie, dus ik verwacht een spannend tornooi.”

Praktische info
Het tornooireglement, het subsidiereglement en de inschrijvingsformulieren vind je opwww.provant.be/orkesttornooi of kun je aanvragen bij het Cultuurloket op het nummer 03 240 66 30 of via cultuurloket@provant.be.