Alles komt terug en dat geldt zeker voor prachtige tradities als de Nijlense Jaarmarkt op Paasmaandag.

De dieren komen weer naar buiten om in het centrum hun beste pootje voor te zetten voor de duizenden bezoekers. Tientallen kraampjes én een lekker lokaal terras maken er een feest van voor alle zintuigen. Afspraak in het centrum van Nijlen op maandag 18 april van 9 uur tot 14 uur.

De kraampjes in alle straten van het centrum met alle geuren en kleuren, het kenmerkende geluid van de kermisattracties én zeker ook de pony's, de Belgische trekpaarden, de honden, schapen en geiten, het witblauw vee en de ezels waar de kinderen een ritje op kunnen maken, het moest allemaal twee jaar op stal blijven. Maar nu zijn ze terug.

Lekker lokaal terras

Op het Kerkplein vormen opvallende pagodetenten het decor voor een lekker lokaal terras. Lokale ondernemers bieden hun streekproducten aan en je zal zien of vooral ook proeven: het aanbod is heel divers en superlekker!

Helikoptervluchten voor het goede doel

Tijdens de jaarmarkt is er een unieke kans om een helikoptervlucht boven de gemeente te maken. Dit is een initiatief van 'Fifty One Club Diamond'. Voor een vlucht van 6 tot 8 minuten betaal je 51 euro per persoon en per vlucht kunnen vier personen meevliegen.

De verkoop is bij de stand van Fifty One Club Diamond' in de Gemeentestraat. Het opstijgen en landen gebeurt op de weide van de firma Hens in de Katerstraat. De opbrengst gaat integraal naar een lokaal goed doel.