Naar goede gewoonte reiktE de Bond Beter Leefmilieu (BBL) en de Foundation for Environmental Education (FEE) vandaag De Blauwe Vlag uit in Vlaanderen. Twee recreatiedomeinen van de provincie Antwerpen behalen opnieuw De Blauwe Vlag. Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer behaalt dit jaar voor de 6e maal het kwaliteitskeurmerk en De Nekker pronkt voor de 4e maal met De Blauwe Vlag. Hiermee onderscheiden beide domeinen zich op vlak van duurzaam toerisme.

"De Blauwe Vlag is een kwaliteitskeurmerk dat niet makkelijk te behalen is. Elk jaar moeten de organisaties het kwaliteitslabel opnieuw verdienen en Provinciale Recreatiedomeinen Zilvermeer en De Nekker slagen hier al meermaals in. Dat getuigt van een enorm inzettingsvermogen zowel op vlak van waterkwaliteit, omgeving, milieuzorg en –educatie en veiligheid", zegt Bruno Peeters, gedeputeerde voor toerisme en recreatie- en groendomeinen. Daarnaast is partner De Lilse Bergen ook al meermaals houder van De Blauwe Vlag.

Waterplezier van de hoogste plank

De twee recreatiedomeinen blinken uit op alle vlakken; van waterpret tot recreatie op het land. Er is wat wils voor iedereen en dat op een kwaliteitsvolle en veilige manier. Zowel het hagelwitte strand als de zuivere zwemvijver en de schitterende watersport- en duikvijver van het Provinciale Recreatiedomein Zilvermeer zijn voorzien van een pompsysteem dat permanent actief is. Daardoor is het water van een uitstekende kwaliteit. Het Zilvermeer staat dan ook al jaar en dag bekend als hét voorbeeld van kwalitatief en milieubewust waterplezier.

Ook te land verveelt niemand zich

Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer herbergt diverse speeltuinen voor elke leeftijd en de eindeloze sportmogelijkheden drijven de bezoeker tot het uiterste. Voor de dorstigen zijn er drinkwaterfonteinen aan de ingang van het domein alsook diverse horecazaken verspreid over het domein die de bezoeker verwennen. Het strandgebouw beschikt over ruim sanitair, kleedruimte en opbergkastjes evenals een degelijk uitgeruste EHBO.

Daarnaast is milieu een term die steeds belangrijker wordt. Ecocentrum De Goren biedt op maat gesneden milieu-educatieve programma's om de bezoeker op een leuke manier wat bij te leren over het milieu. Ook afvalsortering is hierbij een belangrijke factor in het recreatiedomein van de provincie Antwerpen.

De Nekker: een lieve lust voor het hele gezin!

Ook Provinciaal Recreatiedomein De Nekker biedt ontspanning voor het hele gezin. Je vindt er een zandstrand met ligweide waar je heerlijk kan genieten van de zon, een water- en zandspeeltuin, een vernieuwd minigolfparcours en diverse picknickplaatsen. Een dagje uit met het hele gezin is hier een lieve lust! De Nekker reinigt het strand dagelijks met een zeefmachine en de ligweide wordt manueel gecontroleerd op netheid. Hierbij speelt ook het milieu een belangrijke rol; De Nekker gebruikt enkel ecologische schoonmaakproducten.

PRAKTISCHE INFO

Waar:
Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer – Zilvermeerlaan 2, 2400 Mol
www.zilvermeer.be

Provinciaal Recreatiedomein De Nekker – Nekkerspoel-Borcht 19, 2800 Mechelen
www.denekker.be