De federale politie heeft dit weekend in heel het land controles gehouden om het internationale drugstoerisme tegen te gaan. Volgens vtm werden er in de provincie Antwerpen alleen al 7 personen aangehouden.
De politie liet vooral wagens met een Franse nummerplaat stoppen om te controleren of ze geen drugs hadden gekocht in Nederland. Ook Nederlanders moesten aan de kant. De auto's werden met drugshonden doorzocht.

De politie betrapte in de provincie Antwerpen 46 bestuurders met drugs en nam 1,3 kilogram marihuana, 127 gram hasj, 1,8 gram cocaïne en 10 gram amfetamines in beslag. De politie trof ook 7 verboden wapens aan : 5 knuppels, één boksbeugel en één mes. Een persoon werd opgepakt omdat hij 2 wapens op zich droeg.

6 anderen, allemaal Belgen, werden met drugs betrapt. Twee van hen komen uit de regio Mechelen en hadden 403 gram marihuana op zak. Er werden huiszoekingen bij hen uitgevoerd en bij elk van hen werd een cannabisplantage aangetroffen. Twee anderen hadden 560 gram marihuana bij en de laatste twee 304 gram. Ze werden alle zes opgepakt en worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Bij de actie in de provincie Antwerpen werden 80 agenten ingezet. De federale politie werkte samen met de lokale politie en de douane.

(fedpol)