Ben je van plan om te bouwen en liefst in Herenthout? Heb je interesse in de aankoop van een bouwgrond?

Gemeente Herenthout stelt momenteel 7 percelen bouwgrond te koop die gelegen zijn op Meulenveld. Je kan je tussen 22 december 2021 en 15 januari 2022 kandidaat stellen via de website of door het inschrijvingsformulier met bijlagen af te geven op het gemeentehuis.

De gronden worden verkocht via een toewijzingsreglement dat door de gemeenteraad werd goedgekeurd. Aan de kandidaat-kopers worden punten toegekend overeenkomstig enkele criteria. Je mag al eigenaar zijn van eigendom (woning of bouwgrond).

Indien je het online formulier invult, geldt de datum van de overschrijving van het inschrijvingsgeld als bewijs. Bij afgifte van het ingevulde inschrijvingsformulier aan het onthaal van het gemeentehuis, voorzien van de nodige bijlagen en betaling van 25,00 euro, krijg je een gedateerd ontvangstbewijs waarmee je inschrijving definitief is.

De inschrijvers worden uitgenodigd bij de bekendmaking van de uitslag op maandag 31 januari om 18.00 uur in de gemeentelijke feestzaal.
De prijs van de bouwgronden werd vooraf vastgesteld. Deze bestaat uit de schattingsprijs, vermeerderd met een deelname in de kosten van onder meer de aanleg van de nutsvoorzieningen.

Ook de kosten van de akte zijn ten laste van de koper. Deze worden rechtstreeks met de notaris afgerekend en zijn niet vervat in de koopprijs.

De oppervlaktes van de bouwgronden variëren van 378m² tot 396m². De prijzen van de bouwgronden liggen tussen 92.140 en 96.370 euro.

Wie een perceel aankoopt, is verplicht de ruwbouw van de woning binnen de 7 jaar na het verlijden van de aankoopakte te voltooien. De woning moet binnen de 8 jaar bewoond zijn en gedurende een ononderbroken termijn van 10 jaar bewoond blijven door de eigenaar.

Online inschrijven kan vanaf 22 december tot en met 15 januari 2022 om 12u00 via www.herenthout.be/verkaveling_meulenveld.