Zaterdag rond 11.15u ziijn op de Olenseweg in Voortkapel 7 personen gewond geraakt bij een botsing. Twee kinderen van 3 en 5 jaar werden in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht.  Ter hoogte van  supermarkt Carrefour reden 2 auto's frontaal op elkaar in. Een zwarte wagen die richting Herselt reed, zou van zijn baan zijn afgeweken en kwam op het rijvak richting Olen terecht net toen er een tegenligger aankwam.  De kleine rode wagen werd het veld ingeslingerd, terwijl de zwarte wagen om de as draaide. Een achteropkomend voertuig  kon nog net een botsing vermijden door tussen de 2 wagens te rijden.

Onmiddellijk liet de bevelhebber van brandweer Westerlo het MIP opstarten (Medisch Interventie Plan).

In de zwarte wagen raakten een moeder en 2-jarig dochtertje lichtgewond. De 5 inzittenden van het andere voertuig, 3 volwassenen van rond de 25 jaar en 2 kinderen van 3 en 5 jaar, zaten gekneld. De brandweer van Westerlo moest de auto rond de slachtoffers wegknippen. Dat duurde een tijd. De kinderen werden in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis van Geel gebracht. Ook de volwassen liepen zware verwondingen op.

Maar liefst 5 ambulances en 2 MUG-teams kwamen ter plaatse. De brandweer van Westerlo moest de kleine wagen volledig uit elkaar nemen om de slachtoffers te kunnen bevrijden.

De drukke baan was volledig versperd door het ongeval tot na 15u.

Foto Franky Van Leeuwen / Nnieuws.