U bent hier

70 HerentaIsenaren behalen Inburgeringsattest

Herentals
25.11.2016 - 23.54u
Door: Herman Gezelle

Het Agentschap Integratie en Inburgering en het stadsbestuur organiseerden vrijdagavond voor de 2e keer een inburgeringsceremonie. Inwoners van Herentals die tussen 1 augustus 2015 en 31 augustus 2016 hun inburgeringsattest behaalden, werden in de Lakenhal in de bloemetjes gezet.

'Het inburgeringstraject is er voor mensen van buitenlandse herkomst die een toekomst willen uitbouwen in België,' weet Brecht D'Hoore, coördinator regio Kempen Agentschap voor lntegratie en lnburgering.

De inburgeraars die vandaag hun attest kregen, volgden met succes een basiscursus Nederlands.

Ook hebben ze een cursus Maatschappelijke Oriëntatie achter de rug, gegeven door docenten van het Agentschap lntegratie en lnburgering. Daarbij krijgen ze informatie over de Belgische samenleving en wordt er gewerkt aan het verhogen van hun zelfredzaamheid.

Bovendien zijn ze van start gegaan met individuele begeleiding. Medewerkers van het Agentschap assisteren hen bij het vinden van werk of studies en maken hen wegwijs in het vrijetijdsaanbod.

De Herentalsenaren die hun inburgeringsattest kregen, zijn gemiddeld 32,5 jaar oud, iets jonger dan het Antwerps regionaal gemiddelde van 34,7. Zowel in de hele regio als in Herentals behalen iets meer vrouwen dan mannen een inburgeringsattest.

Nationaliteiten inburgeraars Herentals: vluchtelingen uit diverse landen (17 procent), Roemenen (17 procent),  Ghanezen (11 procent), Thai, Nigerianen en Portugezen (4 procent).
De herkomst van vluchtelingen in Herentals is heel divers. Enkel de groep lraniërs telt meer dan 5 personen,' besluit Brecht D'Hoore.

Johan Temmerman / NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto