Wil jij wel eens weten hoe het eraan toe gaat bij het opvangen en verzorgen van de slachtoffers tijdens een ramp? Meld je dan als vrijwillige deelnemer voor de grootschalige rampoefening op zaterdagnamiddag 4 mei in zwembad Den Uyt.

Dit kan tot 29 maart via 014 33 08 51 of ria.geens@gemeentemol.be. Op 18 april om 19 uur verwachten we alle deelnemers op de infovergadering in ’t Getouw.
 
Er gebeurt een ramp in zwembad Den Uyt (binnenbad). Zwemmers en bezoekers moeten snel opgevangen worden. Om de situatie zo goed mogelijk na te bootsen, zoekt het gemeentebestuur 70 vrijwillige deelnemers die kunnen ingezet worden. Het gemeentebestuur is verantwoordelijk voor de organisatie van de oefening.
 
Waar en wanneer?
Datum: zaterdag 4 mei
Uur: van 13 uur tot ongeveer 16 uur
Locatie: zwembad Den Uyt, Rode Kruislaan 20
 
Aanmelden
Wil jij je aanmelden als deelnemer? Dat kan via 014 33 08 51 of per mail ria.geens@gemeentemol.be. Vermeld bij je aanmelding: naam, voornaam, volledig adres, leeftijd, telefoonnummer en voor welke rol we je mogen inzetten (zwemmer, bezoeker, familielid of vriend).
 
Verloop
Zwemmers mogen vanaf 13 uur een half uurtje gratis zwemmen, daarna begint de oefening. Ook de bezoekers verwachten we om 13 uur in zwembad Den Uyt. De familieleden of vrienden worden pas rond 15 uur ingezet.
 
Na de oefening verzamelen alle deelnemers (vrijblijvend) in het gebouw van het overdekt zwembad waar je voluit je ervaringen kwijt kan aan anderen. We bieden je graag ook twee gratis drankjes en een broodje aan als dank voor je geleverde inspanningen.
 
Infovergadering 18 april
Tijdens de infovergadering op donderdag 18 april krijg je meer uitleg over de oefening en je rol als slachtoffer. Verder geven we info over het algemeen verloop van de noodplanoefening. Afspraak om 19 uur in de raadzaal in ’t Getouw, Molenhoekstraat 2.
 
Doel
Jaarlijks organiseert het gemeentebestuur een noodplanoefening om de samenwerking tussen de verschillende hulpdiensten te optimaliseren. Ons hoofddoel bij de oefening op 4 mei bestaat in het testen van de werking van het plaatselijk psychosociale hulpverleningsnetwerk (PSH-netwerk) en de evacuatierichtlijnen van het zwembad.