Na een oproep van het ziekenhuis twee weken geleden die massaal werd gedeeld op social media, kreeg AZ Turnhout maar liefst 700 tekeningen van kinderen in het kader van de Week van de Ouderenzorg.

"Hartverwarmend!" zegt paramedisch diensthoofd Suzy Schorrewegen die de oproep met haar team lanceerde. "Tijdens de Week van de Ouderenzorg van 16/11 tot 22/11 droomden we van tekeningen om onze senioren op te beuren. We hebben een oproep gelanceerd en die vraag werd opgepikt door collega's, schepenen, de facebookpagina's "ge ze van Turnhout as ge..." en "onderwijs in Turnhout", met een overweldigend resultaat tot gevolg!

Kinderen stuurden spontaan tekeningen op, scholen haalden kleurpotloden boven en in totaal ontvingen we bijna 700 tekeningen. Niet enkel onze geriatrische patiënten konden we een tekening overhandigen, maar al onze patiënten kunnen we hiermee een hart onder de riem steken in deze toch wel moeilijke tijden."

Het ziekenhuis wil in naam van hun patiënten alle kinderen en scholen bedanken voor hun enthousiasme en creativiteit. Omdat het moeilijk is om alle kinderen die getekend hebben persoonlijk te bedanken, hoopt het ziekenhuis om via deze weg en hun facebookbericht zoveel mogelijk mensen te bereiken met hun dankwoord.

Speciale dank aan de scholen : Stedelijk onderwijs (Antwerpen), Sint Pieter instituut Turnhout, Vibo de Ring, kinderopvang Kidiboe, Freinetschool De Regenboog, gemeentelijke basisschool Gierle , Stedelijke basisschool Turnhout en sbso Groenlaar.