U bent hier

75-jarige internist Herman Heylen schrijft boeiende psychologische roman

Herentals | Vlaanderen
06.09.2016 - 20.04u
Door: Peter Caers

De 75- jarige internist dr. Herman Heylen van het AZ Herentals, maakt een opgemerkt literair debuut met de psychologische roman ‘Leerboek voor de naakten en de doden.’

Auteur Herman Heylen : 'Er zijn diverse redenen waarom de publicatie van het boek de interesse bij de lezers gaat wekken :

• De top tien van fictie en non-fictie is het bewijs dat er een behoefte is aan boeken rond existentiële thema’s. ‘Leerboek voor de naakten en de doden’ geeft meer antwoorden dan verwacht op de levensgrote vragen waarmee de moderne mens worstelt.

• Het concept is onuitgegeven: een psychologische roman met ingebouwde leermodules die de lezer een andere kijk geeft op zichzelf, de geschiedenis én de toekomst.

• In de eerste plaats is het een verhaal over een jonge vrouw die op zoek gaat naar zichzelf en evenwicht. Een bijzondere gebeurtenis zorgt ervoor dat ze in het reine komt met zichzelf en haar Lot aanvaardt.

Korte samenvatting:

Een Parisienne gaat op zoek naar zichzelf. Het is 1972, in het hart van de twintigste eeuw. De littekens van W.O. zijn nog vers. Een onorthodoxe verkenningsvlucht over tal van wetenschappelijke domeinen geeft meer antwoorden dan verwacht op de grote levensvragen.

'Wie ben ik, wie ben hij, hoe zit de geschiedenis in elkaar? Hoe maak ik de juiste keuzes om gelukkig te zijn en hoe moet ik omgaan met het Lot?' Teveel kennis leidt naar chaos. Na ordening wordt een concept van 'evenwicht ' uitgetekend. Het hoofdpersonage komt door een bijzondere gebeurtenis in het reine met zichzelf en aanvaardt haar lot.

Het boek geeft een originele kijk op de vragen waarmee de mens de dag van vandaag worstelt. Het is een aanrader voor hen die diepgang zoeken of zoekende zijn. Maar evenzeer voor hen die met een licht ironische blik naar de soortgenoten wil kijken.

Markante conclusies in het boek

Dokter Herman Heylen :  'Het is een spannende en aangrijpende psychologische roman, maar net iets meer'.

'Men is niet verplicht van altijd fluitend door het leven te gaan.'

'Men kan gelukkig worden door een marathon te lopen of een aalmoes te geven aan een bedelaar.'

'Het is nuttig om weten dat als je kiest voor de juiste mix chemie je op bestelling in de zevende hemel kan belanden.'

'Zal de Homo Sapiens Sapiens erin slagen de mondiale herschikking die in zijn kinderschoenen staat in de juiste banen te leiden?'

'Zich bloot geven is de voorwaarde op in dialoog te gaan met de ander.'

'Evenwicht bereiken is een kwestie van kiezen, honderd keren per dag. Makkelijk is dat niet. Er zijn onze drie driften, de drie G's. Het boek voegt er nog twee aan toe: 'Genen' en 'Genot'. En dan is er nog dat ongeduldig 'Verlangen' dat niet bevredigd mag worden.

'Het is nuttig om weten dat tevredenheid, evenwicht en geluk een kwestie is van chemie. Net als zich ongelukkig voelen, of nog erger.'

'Er is een fundamentele ongelijkheid in ons geboortepakket binnen geslopen. Een foutje van de Schepper.'

Het is een therapeutisch boek voor hen die zoekende zijn

• Met de dag wint het boek aan belang en laat de lezer achter met de vraag: ‘Zal de Homo Sapiens-Sapiens erin slagen de mondiale herschikking die aan zijn beginpunt staat in goede banen te leiden?’

• Proeflezingen en kwaliteitscontroles bevestigen de originaliteit en de inhoudelijke meerwaarde.

Boekvoorstelling op 23/9

Het Davidsfonds en de auteur Herman Heylen stellen op vrijdag 23 september om 20u wordt in cc ’t Schaliken Herentals het boek voor.

Niettegenstaande de zonderlinge titel wordt het een warme, leerrijke en avondvullende belevenis met muziek, voordracht en pittige gesprekken onder de leiding van Katrien Lodewyckx, moderator.

U vindt informatie op www.heylenherman.be. Tickets voor de boekvoorstelling haal je bij cc 't Schaliken.  Een aanrader.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto