Afgelopen weekend organiseerde NOT vzw (Nijlen OnbegrensT) haar 7e grandiose Bierbeurs in de Gildenzaal.  Zaterdag en zondag was het over de koppen lopen.  De 1.500 bierliefhebbers verzetten zo'n 9.000 consumpties.  Je kon er bijzonder smakelijke bieren ontdekken : van de nieuwe Nijlense Sparrijder, en Viswijf, tot de Sint-Gummarus en de Kapittel Triple, van de Blanche de Namur tot de Passchendaele.  20 brouwers presenteerden persoonlijk hun gastronomische creaties.  Dat is zo uniek aan de Nijlense NOT-bierbeurs.

Marc Peeters, penningmeester van NOT vzw :  'Ons idee is om mensen op een 'Bierbeurs' te confronteren met de verschillende karakters die schuil gaan achter biersoorten uit de verschillende hoeken van ons land. Hoe smaken uit de verschillende gewesten, samen met tradities van brouwen, komen tot een gemeenschappelijk doel : het degusteren van een biertje waarin we het karakter van de streek proeven.
Als de bezoekers een wandeling maken doorheen onze bierbeurs leren ze de verschillende streken kennen met hun typisch karakter, maar ook het vaststellen van de verschillende smaakuitdagingen moet hier een meerwaarde vormen. Een andere manier om mensen samen te brengen op een activiteit die tot doel heeft de verscheidenheid onder de mensen te leren ontdekken, maar vooral ook leren appreciëren.

Onze 8e editie heeft volgend jaar op 24 en 25 januari 2015 plaats. Deze data kan je nu al noteren in je agenda.  Iedereen is welkom!'  Foto's Guy Verellen / Nnieuws.