U bent hier

7e dag van het Therapiedier in de Benelux

Vlaanderen
14.11.2019 - 06.10u
Door: Mark Jaspers

Op 17 november viert iedere dierenliefhebber in de Benelux al voor de 7e keer de officiële dag van het therapiedier. Tot 17 november zet vzw Therapiedier de actieve en passieve therapiedieren in de kijker.

'Een therapiedier kan werken in samenwerking met een therapeut of in een thuissituatie waar het dier iemand uit het eigen gezin kan ondersteunen. Een therapiedier kan de zelfredzaamheid van een volwassene of van een kind aanzienlijk verhogen. Ze kunnen getraind worden om sociaal contact te verhogen, een bepaalde structuur te introduceren of om vereenzaming te voorkomen.

Een actief therapiedier werkt met altijd samen met een therapiedierbegeleider om een extern therapeutisch proces te ondersteunen. Een passief therapiedier daarentegen blijft in het gezin of bij de persoon waarvoor hij werkt. In dat geval wordt het dier getraind om minstens drie specifieke taken te kunnen uitvoeren die de zelfredzaamheid of het sociaal leven van een persoon kunnen verhogen.

Tijdens de week van het therapiedier zet de vzw haar activiteiten in de kijker en worden er over heel Vlaanderen acties in het thema georganiseerd. De week wordt afgesloten met enkele leuke momenten van samen zijn waar je telkens het team van vrijwilligers kan ontmoeten en waar je al je vragen kwijt kan. Uiteraard gaan alle opbrengsten naar de werking van de vzw.

Vrijdag 15 november :

van 16u tot 20u bent u welkom op een infomoment met café met tapas, dranken en cocktailbar

van 20u tot 22u is er een leuke quiz met tapas en cocktailbar

Zaterdag 16 november :

van 16 tot 22u is er een gezellige Italiaanse avond met spaghetti, tapas en cocktails.

In 2 shiften
– shift 1: tussen 17u en 19u
– shift 2: tussen 19u en 21u

Zondag 17 november :

Kan er lekker gebruncht worden! Een luxe ontbijt met tal van beleg, broodsoorten, fruit, yoghurt, fruitsap, koffie/thee... en een glaasje cava aan 20 euro pp.

In 2 shiften
– shift 1: tussen 9u30u en 11u
– shift 2: tussen 11u en 12.30u

Alle activiteiten gaan door Milisstichel 3, Langdorp/Aarschot. Inschrijven via info@therapiedier.be .

Meer info over onze therapiedieren en werking: www.therapiedier.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto