In Mol hebben een 10-tal leden van twee families met roots in het voormalige Joegoslavië maandagavond voor heel wat tumult gezorgd op de Postelarenweg. Een ruzie die vermoedelijk kaderde in een relatiebreuk, leidde tot een confrontatie op straat, waarbij ook werd geschoten in de richting van een woning.

Er vielen geen gewonden, maar de politie pakte toch acht aanwezigen op.

De lokale politie ontving maandagavond verschillende oproepen van getuigen die schoten hadden gehoord aan de Postelarenweg. Toen de politiepatrouilles ter plaatse kwamen, stonden er nog een tiental mensen op straat. Ze hadden bovendien knuppels op zak. Het bleek te gaan om leden van twee families uit Mol, Tessenderlo en het Antwerpse Deurne.

De confrontatie zou er gekomen zijn omdat een man samen met enkele familieleden verhaal wilde halen bij zijn schoonfamilie, na het einde van zijn relatie.

Aanvankelijk verklaarden de betrokkenen dat er enkel met een alarmpistool was geschoten, maar de politie vond ter plaatse ook hulzen. Een huiszoeking met een explosievenhond leverde de vondst van een wapen op.

Een van de acht arrestanten, een 50-jarige man, heeft intussen bekend dat hij geschoten heeft. Hij zal worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor poging doodslag en verboden wapendracht.

Het onderzoek naar de precieze omstandigheden van het incident loopt intussen verder. (belga) Foto Nnieuws.