Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

8 Kempense kringloopwinkels gaan voortaan door het leven als ‘Sjans Kringloopwinkel’

Sjans

Da’s Sjans hé!
Met de nieuwe naam wil de organisatie tonen wat wérkelijk belangrijk is: ervoor zorgen dat medewerkers, klanten en gevers sjansaars kunnen zijn.

Hanne Biesmans, operationeel directeur van Sjans Kringloopwinkel, is enthousiast: ‘Sjans hebben, da’s een fijn gevoel. Sjans hebben om deel uit te maken van een organisatie die medewerkers waardeert. Sjans, om bij te dragen aan een circulaire economie, aan een betere wereld. En ook sjans, om iets unieks te vinden, iets dat je misschien niet eens echt zocht, maar dat jou vond.’

Kringloopcentra

‘Onze Kringloopwinkels zijn zoveel méér dan winkels waar je tweedehandsspullen kan kopen’, legt Hanne uit. ‘Je kan bij ons terecht met herbruikbare spullen, die we sorteren, verwerken, verdelen en vervolgens in onze winkels plaatsen. We hebben bijvoorbeeld ateliers waar onze medewerkers elektrotoestellen en fietsen herstellen.

Onze chauffeurs verdelen de goederen tussen de 8 winkels, zodat we overal een mooi en gevarieerd aanbod hebben. We halen herbruikbare goederen gratis bij je thuis op. En we werken samen met de recyclageparken en textielophalingen binnen 18 gemeenten. Ook áchter de schermen zit er dus heel wat bedrijvigheid. Zo creëren we als maatwerkbedrijf heel wat jobs voor mensen in onze regio.’

Sjans is de volgende stap

Sjans baat vandaag 8 kringloopwinkels uit. Het startte met 3 initiatieven in Geel, Heist op den Berg en Herentals. De drie organisaties sloegen de handen in elkaar en sloten zich aan bij de Vlaamse koepelnaam ‘Kringwinkel’. Onder ‘Kringwinkel Zuiderkempen vzw.’ openden er 5 extra winkels en ze bouwden bijna 20 jaar mee aan het succes van ‘De Kringwinkel’.

‘Een nieuwe naam is de volgende stap in ons verhaal’, vertelt Hanne. ‘We kiezen nu zelf onze prioriteiten om onze missie waar te maken. Die prioriteiten liggen bij onze medewerkers, bij het professionaliseren van onze werking én onze winkels. Daar gaan we met Sjans volop op inzetten’, besluit Hanne. 

Het werk van een creatief team

Hans Bouwen, algemeen directeur licht verder toe: ‘We maakten de naamkeuze onder begeleiding van een ervaren Kempisch reclamebureau, Think Tomorrow. Samen met hun strategisch team hebben we gebrainstormd over onze identiteit en onze kernwaarden die daarbij aansluiten. Sjans, dat zegt écht iets over onze werking én onze missie. We willen de plek zijn, waar mensen sjans hebben. Sjans hebben om te geven, te vinden en vooral, een plek waar mensen sjans hebben om er te werken.’

Extra informatie

Sjans heeft 8 kringloopwinkels in Balen, Kasterlee, Herentals, Herselt, Geel-Centrum, Geel West, Putte en Heist op den Berg. Je kan er terecht met herbruikbare spullen en je vindt er een ruim aanbod uitstekend tweedehands textiel, boeken, speelgoed, meubels, huisraad, decoratie, fietsen, sport-, hobby- en klusgerief. In januari start het bedrijf met een webshop.

Sjans vormt samen met Energiesnoeiers Zuiderkempen, Foodsavers Kempen, InDeSoep en Klus & Verhuis een maatwerkbedrijf dat meer dan 400 jobs op mensenmaat biedt en investeert in groeikansen. Duurzame jobs, die de Kempen beter maken. Samen maken ze ook deel uit van ‘Groep Talent’. 

Op de foto : Sjansaars Hanne Biesmans (Operationeel Directeur) en Hans Bouwen (Algemeen Directeur) vertellen trots over Sjans en de toekomst. Foto: Lise Versmissen.  www.sjans.com.

Sjans

Deel dit artikel