Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

8 km treinrails voor nieuw spoortracé tussen Vossenberg en Wolfstee

NMBS
Het nieuwe spoortracé tussen Wolfstee en Vossenberg krijgt steeds meer vorm. Momenteel leggen De Vlaamse Waterweg nv en Infrabel de treinrails van het nieuwe tracé aan. Het gaat om zo’n 8 km aan rails.
De rails komen ’s nachts per trein aan wanneer het treinverkeer onderbroken is. 

Het doel van de werken is een nieuwe en hogere spoorbrug over het Albertkanaal voor containerschepen met een doorvaarhoogte van 9,10 meter (4 lagen containers). Door die hogere spoorbrug moeten we ook de aanloophellingen van de treinsporen naar die brug aanpassen. Daarom komt er een nieuw spoortracé over 2 km tussen Wolfstee en Vossenberg.

 
Elke spoorrichting heeft 2 rails. Dat maakt 4 km rails per richting en dus 8 km voor het hele tracé.
 
Noodzakelijk nachtwerk : dagelijks passeren immers 127 treinen over de spoorbrug Lierseweg
De rails komen ’s nachts per trein aan wanneer het treinverkeer onderbroken is. Dagelijks passeren er immers 127 treinen over de spoorbrug. Het aanleggen van het nieuwe tracé is een heel karwei dat enige tijd in beslag neemt.

De keerzijde van het nachtwerk, is dat we de nachtrust van de omwonenden verstoren. We hebben de werken zo gepland dat deze hinder tot het strikte minimum beperkt blijft. Ook in de tweede week van de paasvakantie leggen we elke weeknacht de nieuwe treinrails aan tussen 23u00 en 5u30. Vrijdagochtend 14 april zijn de nachtwerken afgerond. 

Vossenberg overweg afgesloten vanaf 3 april

 
Vanaf maandag 3 april is de overweg Vossenberg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Zij volgen de omleiding via Ekelstraat en Lierseweg. Fietsers kunnen de overweg wel nog kruisen.'
 
NMBS

Deel dit artikel