U bent hier

8 nieuwe Unizo HIB-labels

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen
25.03.2022 - 10.26u
Door: Herman Gezelle

5 ondernemers hebben het Unizo-Handmade in Belgium label van Unizo provincie Antwerpen gekregen.

Regio Kempen-Mechelen :  AJ Desserts uit Merksplas, Decoform uit Mechelen, Klaar Prims uit Westerlo, Rosies Potterie uit Dessel, Sebar uit Mol zijn de laureaten.

Het Handmade In Belgium-label is een jaarlijks vernieuwbaar ambassadeurslabel ontwikkeld door Unizo. Met het HIB-label worden de makers van ambachtelijke Belgische kwaliteitsproducten in de kijker gezet.

Het label wil een sterker imago geven aan vakmanschap, het publiek attent maken op de lokale makers en hen onderscheiden van industriële massaproductie.

De kandidaten worden o.m. gescreend op hun schaalgrootte, de hoeveelheid handwerk en de materiaalkeuze.

Het stoffige karakter van het ambacht is duidelijk verleden tijd. Steeds meer ondernemers uiten zich als 'maker' en kiezen voor uniek handwerk, duurzame processen en lokale productie.

Acht nieuwe en fiere labeldragers in de provincie

Na een grondige selectie door de HIB-jury - die de kandidaten onder meer screent op hun schaalgrootte, de hoeveelheid handwerk en de materiaalkeuze - werden de laatste zes maanden acht Antwerpse makers positief geëvalueerd voor het HIB-label.

Deze ondernemingen zijn: AJ Desserts uit Merksplas, Decoform uit Mechelen, Handboekbinderij Quaternuum uit Schelle, Harry's Wafelbakkerij uit Hoboken, Klaar Prims uit Westerlo, Rosies Potterie uit Dessel, Sebar uit Mol en Steel Dreams uit Essen.

De fonkelnieuwe HIB'ers ontvingen het officiële label uit handen van Carl Van Dyck, directeur UNIZO provincie Antwerpen. "Niet alleen de labeldragers zelf zijn heel trots maar ik ook.

Het doet me deugd om deze gepassioneerde ambachtslui samen te zien en te luisteren naar de diverse verhalen over hoe hun maatwerk tot stand komt."

Op de uitreiking waren ook gevestigde HIB'ers van de partij. Nu het eindelijk terug kan, maken zij graag kennis met de nieuwe collega-makers en zagen ze ook een aantal gekende gezichten weer. (Unizo)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto