De Interministeriële Conferentie Volksgezondheid heeft beslist dat alle bewoners van woonzorgcentra en iedereen vanaf 80 jaar een tweede boostervaccinatie kunnen krijgen, als zij dat wensen én ze minstens vier maanden geleden hun vorige boostervaccin kregen.

Wie in een woonzorgcentrum woont, kan de boosterprik ter plaatse krijgen. Samen met het WZC mogen ook de bewoners van de assistentiewoningen, ouder dan 80, mee gevaccineerd worden.

Alle thuiswonende 80-plussers krijgen vanaf deze week een uitnodiging voor een tweede boosterprik.

80-plussers uit Herentals kunnen voor deze prik op donderdagvoormiddag 2 juni en vrijdag 3 juni terecht in een lokaal op de site van het AZ ziekenhuis (tussen het ziekenhuis en het Oud Gasthuis).

Er staat duidelijke bewegwijzering. U kan het parkeerterrein van het ziekenhuis gebruiken. Na vaccinatie ontvangt u een uitrijkaartje voor de parking.

Hoe een afspraak maken?

U kunt online een afspraak maken met de code in de uitnodigingbrief. Lukt het niet online?

Vanaf vandaag woensdag 18 mei is het callcenter weer elke werkdag bereikbaar tussen 9 en 16 uur. Het callcenter is gesloten op 26 en 27 mei en op pinkstermaandag 6 juni. U kan ook een mail sturen naar vaccinatie@elzmiddenkempen.be.

Waarom een tweede boosterprik voor 80-plussers?

Deze tweede booster wordt als voorzorg aangeboden aan de oudere doelgroep, omdat zij het meest kwetsbaar zijn om ernstig ziek te worden van COVID-19 en omdat zij als eerste de eerdere booster kregen, waardoor er bij deze doelgroep al meer tijd is verstreken sinds hun laatste immuniteitsboost.

Meer weten? Check www.laatjevaccineren.be/boostervaccinatie