Vandaag is gebleken dat in het vierde (enkel klas 4B) en vijfde leerjaar van de GBS Hulshout drie kinderen besmet zijn met de Britse variant van het coronavirus.

De ouders van de kinderen in de betrokken klassen werden door de school verwittigd en hebben de nodige instructies ontvangen.

Testen en quarantaine

Volgens de richtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid moet de volledige klasgroep van de besmette leerlingen in verplichte thuisquarantaine gaan, voorlopig tot en met 1 februari 2021.

Alle 83 leerlingen uit deze klassen en de betrokken leerkrachten worden zo snel mogelijk getest. Zij blijven met hun gezin onmiddellijk in quarantaine dit weekend in afwachting van de testresultaten.

Deze beslissingen werden genomen tijdens een overleg tussen de school, het CLB, het lokaal bestuur en verschillende artsen.

De leerlingen van de overige klassen blijven wel naar school komen, conform de wettelijke coronarichtlijnen.

Communicatie

Ouders worden op de hoogte gehouden door de school. Momenteel wordt samen met de verschillende verenigingen bekeken welke maatregelen daar genomen moeten en kunnen worden. Tot nader bericht wordt gevraagd dat zij hun activiteiten opschorten.

Aan alle ouders van leerlingen op de gemeentelijke basisschool van Hulshout wordt gevraagd om de sociale contacten voor de zekerheid zoveel mogelijk te beperken.

Maatregelen

In de overige klassen worden de voorzorgsmaatregelen strikt opgevolgd. De lokalen worden verlucht en ontsmet, de leerkrachten dragen mondmaskers.
De school heeft begrip voor eventuele ongerustheid die deze situatie met zich meebrengt.

De gezondheid en het welzijn van de kinderen en medewerkers vormen op elk moment de absolute prioriteit van de school.

!! Gelieve enkel contact op te nemen met de wachtpost indien u klachten of dringende medische problemen heeft.

Ouders worden gecontacteerd door de school. Wij houden u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.