Zondag 12 mei wordt voor de achtste keer op rij het ‘Sus Luyten Wielerfeest’ gereden vanop het Zilvermeer in Mol.  Het wielerfeest is een recreatieve fietstocht waar zowel families met kinderen als getrainde wielertoeristen terecht kunnen voor een korte of een lange fietstocht. Start en aankomst zijn ook nu weer op het Zilvermeer gevestigd, waar alle faciliteiten voorzien worden.

Na het overlijden van Sus Luyten in mei 2003, precies 10 jaar geleden, zochten een aantal goede vrienden een passende manier om de populaire Molse burgemeester blijvend te gedenken. Ze kwamen al gauw tot besluit dat ze Sus niet beter konden eren dan met een fijne fietstocht. Sus Luyten was zelf een enthousiast fietser, ijverde permanent voor betere fietspaden in onze regio en lag mee aan de basis van het overbekende fietsknooppuntennetwerk.

De initiatiefnemers, De Doortrappers vzw, konden van in het begin rekenen op de volle steun en medewerking van het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer. Het middelpunt van het wielerfeest is ook nu weer op het Zilvermeer, waar alle faciliteiten (kleedkamers, douches, fietsenbewaking, reparatiedienst,…) beschikbaar zijn en waar ook heel wat te beleven is. Zo zendt Radio Mol gewoontegetrouw de hele dag live uit van op het domein.

Je kunt vrij vertrekken - individueel of in groep - tussen 7 en 14 uur voor een tocht van 25, 55, 85 of 125 km. Gelegenheidsfietsers of families met kinderen kunnen uiteraard van start gaan op het Zilvermeer, maar ze kunnen hun fietstocht ook beginnen aan de historische Molen van Ezaart, vlakbij de woonplaats van Sus Luyten (enkel voor de afstanden 25 en 55 km). Onder de molen is gezelligheid troef.

Het Sus Luyten Wielerfeest richt zich zowel naar geoefende wielertoeristen als naar gelegenheidsfietsers, die met familie of vrienden een gezapig uitstapje door de natuur willen van maken. De goed aangeduide trajecten lopen hoofdzakelijk langs veilige en rustige wegen. Iedereen is méér dan welkom!

Praktische info

wanneer:  Zondag 12 mei vanaf 7 uur

waar:       Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2, 2400 Mol