Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

9 bestuurders betrapt op rijden onder invloed van drugs of alco : 5%

Politie
9 van de 165 chauffeurs (bijna 5,5%) die Politie Regio Turnhout gisteravond en vannacht controleerde bij WODCA-acties in Turnhout en Baarle-Hertog reden onder invloed.
 
In Turnhout legden 4 chauffeurs een positieve alcoholtest af. 3 van hen kregen een rijverbod van 6 uur, van een 4de chauffeur werd het rijbewijs meteen voor 15 dagen ingetrokken. De politie trok er ook het rijbewijs in van een chauffeur die positief testte op het gebruik van cocaïne en cannabis. Ook zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.
 
Bij de controle in Baarle-Hertog betrapten onze collega's 2 chauffeurs met één of een aantal glaasjes te veel op achter het stuur. Zij moesten hun rijbewijs voor 3 uur inleveren. Daarnaast legden ook 2 chauffeurs een positieve drugstest af. Een speekseltest toonde aan dat zij reden onder invloed van cannabis. Van beide chauffeurs werd het rijbewijs meteen voor 15 dagen ingehouden.
 
De politie nam bij de WODCA-actie ook een niet-verzekerde bromfiets in beslag en schreef boetes uit voor het gebruik van de smartphone achter het stuur, het niet dragen van de veiligheidsgordel en het niet gebruiken van het kinderzitje. Er werd ook één proces-verbaal opgesteld voor het bezit van verdovende middelen.'
Politie

Deel dit artikel