Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

9 bestuurders overdag betrapt onder invloed van alcohol of drugs, auto in beslag genomen

politie
In Lille, Beerse en Turnhout heeft de Politie Regio Turnhout gisteren overdag bij een verkeersactie zo'n 700 chauffeurs gecontroleerd. 6 van hen hadden te veel gedronken, 3 legden een positieve drugstest af. Van 4 chauffeurs werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. De andere chauffeurs kregen een rijverbod van 3 of 6 uur.
 
De politie nam ook een auto in beslag van een chauffeur die ondanks een lopend rijverbod, toch nog met zijn auto rondreed.
 
Van een andere chauffeur die reed zonder rijbewijs, werd de auto tijdelijk ingehouden. Er werden ook 4 chauffeurs betrapt die al geruime tijd in ons land zijn ingeschreven, maar hier desondanks toch met een buitenlandse nummerplaat blijven rondrijden.
 
Voorts schreef de politie ook boetes uit voor inbreuken op de technische eisen van voertuigen, het rijden zonder geldig keuringsbewijs, het niet bij zich hebben van een rijbewijs en het niet dragen van de veiligheidsgordel.
 
Tot slot zette het verkeersteam van de politie ook twee auto's aan de kant waarvan aan de bestuurder een rijverbod moest worden betekend en schreven de collega's een onmiddellijke inning van 990 euro uit voor een chauffeur die aan bezoldigd goederenvervoer deed zonder daarvoor een vergunning te hebben.'
politie

Deel dit artikel