Bij een schietpartij in het winkelcentrum Olympia Einkaufszentrum in München zijn vrijdagavond minstens 9 doden gevallen. De daders, mogelijk drie, zijn op de vlucht. De politie houdt een klopjacht.

Een groot deel van het metroverkeer is stilgelegd.

Update 03u :

Schutter München is 18-jarige Duitse-Iraniër
De man die in een winkelcentrum in München 9 mensen doodschoot, was een 18-jarige Duitse-Iraniër uit München. Dat heeft de politie bekendgemaakt op een persconferentie.

Na de aanslag pleegde de schutter zelfmoord. Politiemensen hebben daarvoor nog op hem geschoten, maar het is niet duidelijk of hij daardoor is geraakt.

De politie gaat ervan uit dat de dader alleen handelde, in tegenstelling tot wat aanvankelijk werd gedacht.

Het motief voor de schietpartij is nog onduidelijk. De man was geen bekende van de politie. Er namen maar liefst 2.300 medewerkers van hulpdiensten deel aan de operatie. Ook vanuit Oostenrijk.

Update 07u:

De Duitse politie is vanochtend met groot machtsvertoon binnengevallen in het appartement waar de 18-jarige dader van de schietpartij in München met zijn vader woonde. Daarbij zijn geen bewijzen gevonden van banden met terreurgroepering Islamitische Staat (IS). De dader had wel psychische problemen.

Naar aanleiding van de schietpartij in München is er zaterdagavond een extra uitzending van "Terzake", op Canvas om 20 uur.

Foto: Photo News