Maar liefst 900 ontbijten vlogen vandaag de deur uit tijdens de ‘Dag van de Jeugdbeweging’ in Mol, een absoluut record!. Alle kinderen en jongeren die in uniform naar school of werk gingen, kregen ’s morgens op de binnenkoer van de Zwaan een gratis ontbijt aangeboden. De vele jongeren zorgden met hun uniformen, sjaaltjes en T-shirts voor een kleurrijk en amusant spektakel.

De jeugddienst organiseerde het ontbijt in samenwerking met jeugddienst Balen en ook jeugdhuis Tydeeh stak een handje toe. Al het lekkers werd ook dit jaar weer gesponsord door onze gulle middenstanders. De kookmoeders van Chiro Gompel bakten eitjes en een DJ bracht wat muzikale ambiance. Als aandenken kreeg iedereen een kleurrijke brooddoos.

Lagere schoolkinderen

Omdat het voor jongere kinderen vaak moeilijker is om naar het ontbijt te komen, deelde de jeugddienst en enkele jeugdverenigingen in alle Molse lagere scholen ook een brooddoos uit aan alle kinderen in jeugdbewegingskledij. Met deze actie wil de jeugddienst de Dag van de jeugdbeweging ook bij jonge kinderen meer bekendheid geven.

Bedankt

Op de Dag van de Jeugdbeweging viert het gemeentebestuur het engagement van de vele jongeren die zich jaar in jaar uit inzetten om honderden kinderen en jongeren in Mol een jaar vol spel en plezier te bezorgen. De jeugddienst bedankt de leiding en leden van het jeugdwerk voor hun enthousiasme en inzet.

Vandaag is ook de ‘Dag van de armoede’, wat overbleef van het ontbijt bracht de jeugddienst daarom naar Ons Huis.