De Molse winnaars van de Pop up Europa kraslotenactie zijn bekend. Onder het motto 'krassen is winnen' maakten de inwoners van de Kempense gemeente in februari kans op mooie prijzen.

Layla Pui fietste naar huis met de hoofdprijs, een felblauwe Europa-fiets. De prijsuitreiking is de slotactiviteit van een hele maand Europa ontdekken. Mol is de 14e gemeente in de provincie Antwerpen waar Pop up Europa halt hield. Dit voorjaar staat de gemeente Berlaar nog op het programma. Meer info op www.popupeuropa.be.

"We merken dat veel burgers zich niet bewust zijn van de impact die de Europese Unie heeft op hun dagelijks leven. Dat geldt zowel voor jongere als oudere inwoners.

Met Pop up Europa trekken we langs de steden en gemeenten in onze provincie om de rijkdom van Europa te tonen op een zeer laagdrempelige manier. We doen dat met een breed scala aan activiteiten voor de hele bevolking: van kinderen tot senioren, van sportievelingen tot smulpapen en van boekenwurm tot lachebek," zo vat Kathleen Helsen, gedeputeerde voor Europese samenwerking, Pop up Europa samen.

Naast de winnaar van de Europa-fiets, lootte een onschuldige hand nog meer gelukkige winnaars. Zo won Mohammed El-Hay een gezinsabonnement voor het Zilvermeer, Florent de Winter één van de drie boekenpakketten ter waarde van 100 euro en Guy Strobbe één van de 10 vrijetijdscheques t.w.v. 25 euro.

Er vielen onder meer ook nog vrijetijdscheques, filmtickets van CC ’t Getouw, duotickets voor het Jakob Smits Museum en koffie met taart in het restaurant van Ten Hove te winnen. Veel om naar uit te kijken in post-corona tijden dus.

Een hele maand Europese activiteiten

De provincie Antwerpen en de gemeente Mol sloegen in februari de handen in elkaar voor een hele maand Pop up Europa waarbij voor elke doelgroep activiteiten georganiseerd werden om de Europese Unie dichter bij de burger te brengen. Omwille van de Corona-epidemie werd het merendeel van de activiteiten in een online format gegoten.

Zo waren filosofe Alicja Gescinska en professor Hendrik Vos te gast in een speciale Europa-editie van Overlezen en bracht expert Guido Cuyvers met Ouder worden in Europa ‘the Brussels Bubble’ dichter bij huis.

Wie het liever wat ludieker had, kon vanuit zijn zetel meelachen met Bas Birker en Nigel Williams. En er was nog veel meer te ontdekken. Jeugdhuis Tydeeh zorgde bijvoorbeeld voor een heuse Europese online bierproeverij en het menu van restaurant ‘Ten Hove’ stond de hele maand in het teken van Europa.

Foto: Copyright Provincie Antwerpen