Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

92% inboedel ZNA Stuivenberg vindt nieuwe eigenaar - meeste kopers komen uit België

ZNA

De veiling van de inboedel van het Antwerpse ziekenhuis ZNA Stuivenberg is een succes: meer dan 92 procent van de loten heeft een nieuwe eigenaar gevonden. Dat is veel meer dan Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) verhoopte.

Aanvankelijk wilde ZNA de volledige inboedel van het ziekenhuis schenken aan Oekraïne. De NGO die dat op zich wilde nemen, bleek echter niet opgewassen tegen die taak. Daarom koos ZNA ervoor om via een veiling zo veel mogelijk uitrusting een tweede leven te geven. Kwestie van zaken die nog perfect bruikbaar zijn niet meteen naar het containerpark te brengen.

1460 van de 1582 loten verkocht

In totaal vonden 1460 van de 1582 loten een koper. De meeste kopers komen uit België. Het gaat om o.a. ziekenhuizen, woonzorgcentra, dierenartsen, privépraktijken van artsen en paramedici (zoals kinesisten) en allerlei soorten verenigingen.

CEO Eddy Aerts: “Dat meer dan 90 procent van de items een tweede leven krijgt, is goed nieuws voor het milieu en de portemonnee van veel mensen. Via de veiling hebben heel wat kopers goed materiaal voor een prikje op de kop kunnen tikken. Daarnaast moet maar een fractie naar het containerpark, waardoor de afvalberg beperkt blijft.”

122 loten - minder dan 8 procent - vond geen nieuwe eigenaar. Het gaat vooral om kantoormeubilair en toestellen die buiten de zorg moeilijk bruikbaar zijn, zoals bedpanspoelers.

Opbrengst dekt kosten buitendienststelling, bewaking en poetsen ziekenhuissite

De opbrengst van de veiling gebruikt ZNA om de kosten voor de bewaking, het poetsen en de buitendienststelling van ZNA Stuivenberg te dekken. Het laatste gaat bijvoorbeeld om het verwijderen van de stookinstallatie en de afkoppeling van medische gassen, filterinstallaties van het operatiekwartier en elektronische borden.

Ophalen aankopen na herfstvakantie

ZNA Stuivenberg sloot op 18 september 2023 na 138 jaar definitief de deuren. De veiling van de inboedel liep van 9 tot en met 26 oktober. Na de herfstvakantie kunnen de kopers hun aankopen na afspraak komen ophalen.

Willy Ysewijn NNieuws.

ZNA Stuivenberg

ZNA Stuivenberg

ZNA Stuivenberg

ZNA Stuivenberg

ZNA

Deel dit artikel