De Belgische Automobiel en Tweewieler Federatie (Febiac) is in de wolken want de 93e editie van het salon van Brussel is een succes zonder voorgaande geworden. Sinds gisterenavond zijn de cijfers bekend en men telde een record aantal bezoekers.

Het grote succes is te danken aan de drie evenementen die gedurende vrijdag 16 januari en zondag 25 januari in de Heizelpaleizen werden georganiseerd. Het gaat om het Bedrijfsvoertuigen, Vrijetijdsvoertuigen en Motoren salon, de Truck & Transport beurs en het Dream Cars salon.

Het salon voor Bedrijfsvoertuigen, Vrijetijdsvoertuigen en Motoren werd in totaal door 434.465 bezoekers bezocht. Deze editie trok dus 41.693 geïnteresseerden meer dan het salon dat in 2013 werd georganiseerd. Dit zijn ronduit indrukwekkende cijfers.

Ook beide andere evenementen waren erg succesvol. Truck & Transport, de beurs voor de professionals uit de transportsector sloten deze zesde editie eveneens af met een nieuw record van 33.214 bezoekers. De derde editie van de Dream Cars show telde 40.000 kijklustigen op vier dagen. In het paleis dat werd voorbehouden aan deze bijzondere wagens zag men liefst 46 tentoongestelde Dream Cars, waaronder twee wereldpremières.

Febiac meent dat het groot aantal wereld- en Europese premières en de diverse leuke attracties aan de basis liggen van het succes van deze editie. Volgens de organisatoren is dit "kleine" salon van Brussel geen kleintje meer. Ze kijken nu al uit naar een nog indrukwekkender editie volgend jaar. Dat salon mogen we in januari 2016 verwachten.  

Woensdagavond wordt de SUZUKI VITARA in avant-première bij VAN HOUDT Mobility Herentals in de splinternieuwe showroom SUZUKI voorgesteld.

Foto's Alfons Maes / NNieuws.