U bent hier

94 vrijwilligers verzamelen in ecocentrum De Goren Mol voor Trefdag

Mol
25.11.2014 - 18.32u
Door: Franky Van Leeuwen

Gisteren namen 94 vrijwilligers deel aan een Trefdag georganiseerd door de dienst samenlevingsopbouw. Het thema van de dag was ‘Zorg goed voor jezelf en voor elkaar’. In de voormiddag gingen de vrijwilligers tijdens een vormingsmoment op zoek naar hun talenten. In de namiddag kwamen de vrijwilligersaanspreekpunten meer te weten over wat een goede begeleiding van vrijwilligers inhoudt.

De dienst samenlevingsopbouw bood tijdens de Trefdag een vorming aan voor zowel de vrijwilligersaanspreekpunten als hun vrijwilligers. Eerder bleek al dat vrijwilligers wel degelijk behoefte hebben aan vorming. Tijdens de gezamenlijke middagpauze werd ook ruimte gecreëerd waar vrijwilligers en hun vrijwilligersaanspreekpunten elkaar konden ontmoeten.

Thema: Zorg goed voor jezelf en voor elkaar

Als werknemer of vrijwilliger zet je je in voor anderen. Dat geeft voldoening en vaak ervaar je veel plezier in het contact met de mensen die je tegenkomt, in het begeleiden van vrijwilligers of in het werken met je collega’s. Daarbij is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Een van de manieren om dat te doen is door grenzen te stellen. Zowel voor jezelf als naar je collega’s, contacten en mensen waarmee je werkt. Zo voorkom je dat je overbevraagd wordt en je draaglast en draagkracht uit balans raken.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto