Het voorbije weekend hield de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout meerdere WODCA-acties. In totaal werden er 199 bestuurders gecontroleerd. 190 chauffeurs legden een negatieve alcoholtest af.

Dit is 95 procent van de gecontroleerde bestuurders. Vijf chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 179 euro. Vier bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille.

Deze kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Eén rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

Drugs in het verkeer
Twee bestuurders legden een positieve drugstest af. Een dokter nam van hen ook een bloedproef af. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

Andere overtredingen
Eén opgefokte bromfiets werd in beslag genomen. Verder werden ook nog een aantal boetes uitgeschreven voor een keuringsattest dat vervallen was (2), niet-handenvrij telefoneren (1) en het niet-dragen van de veiligheidsgordel (1). Tot slot was er nog één bestuurder van een bromfiets die geen geldig verzekeringsattest kon voorleggen en één autobestuurder die geen geldig rijbewijs kon laten zien.

Controleplaatsen
De controles vonden plaats in de drie gemeenten van de politiezone.

Inbraken
Bij deze alcoholcontrole ging ook extra aandacht naar verdachte personen die in aanmerking kunnen komen voor inbraken of andere misdrijven. Er werd niets verdachts vastgesteld.