Zondagnacht deden de politieagenten van de politiezone Geel – Laakdal – Meerhout voor de 3e avond op rij een alcoholactie in heel de zone. In totaal legden 476 chauffeurs een negatieve alcoholtest af.

Dit is 96 procent van de gecontroleerde bestuurders. Vijf chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 137,50 euro.

Zes bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Zij kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Eén rijbewijs werden onmiddellijk ingetrokken.

De controles vonden plaats in de drie gemeenten van de zone en kaderden in de Bob-campagne. Tot 16 januari doet de politie nog extra alcoholcontroles op heel het grondgebied.
 
Andere overtredingen
 
De politieagenten stelden ook nog één proces-verbaal en twee onmiddellijke inningen op voor verkeersinbreuken. Er werden ook nog twee waarschuwingen gegeven. Eén voor een vervallen keuring en één voor een vervallen verzekering.