Vrijdag hield de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout een WODCA-actie. In totaal werden er 261 voertuigen gecontroleerd. 250 chauffeurs legden een negatieve alcoholtest af.



Dit is 96 procent van de gecontroleerde bestuurders. Zes chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 150 euro.

Vijf bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Zij kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Eén rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.
 
Andere overtredingen
De politieagenten bekeurden ook nog andere overtredingen. Vier fietsers kregen een bekeuring omdat hun fietsverlichting niet in orde was. En vier personen kregen een boete omdat zij de veiligheidsgordel niet droegen.
 
Locaties
De controles vonden plaats op de verschillende locaties in heel de politiezone: kruispunt Diestseweg – Fehrenbachstraat (Geel), kruispunt Meerlaarstraat – Geelsebaan (Laakdal) en kruispunt Molenstraat – Gestelsesteenweg (Meerhout).