Het voorbije weekend hield de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout een WODCA-actie. In totaal werden er 273 bestuurders gecontroleerd. 264 chauffeurs legden een negatieve alcoholtest af. Dit is 97 procent van de gecontroleerde bestuurders. Vijf chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 170 euro.

Vier bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Deze kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter.

Drugs

Eén persoon legde een positieve speeksteltest af voor drugs in het verkeer. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Andere bekeuringen

Eén bestuurder werd beboet omdat hij een rood licht negeerde.

Inbraken
Bij deze WODCA-controle ging ook extra aandacht naar verdachte personen die in aanmerking kunnen komen voor inbraken of andere misdrijven. Er werden geen verdachte personen of voertuigen aangetroffen.

Controleplaatsen
De controles vonden plaats in de Geel (kruispunt Ring – Diestseweg, Pastoor Van Neylenstraat, Rozendaal, Doelenstraat en Pas) en Laakdal (Hezemeer).