U bent hier

97,5 procent safe in politiezone Geel-Laakdal-Meerhout

Geel | Laakdal regio
18.08.2020 - 19.39u
Door: Mark Jaspers

Door de corona-crisis en de bijhorende maatregelen is er momenteel geen echte zomer Bob-campagne. Verkeer - en in het bijzonder alcohol- en drugsgebruik in het verkeer - blijft wel één van de prioriteiten in ons zonaal politieplan 2020 – 2025.

'Daarom hebben we ons uiterste best gedaan om ook in deze omstandigheden alcoholcontroles in veilige omstandigheden te organiseren, weliswaar minder dan in de voorbije jaren', zegt korpschef Dirk Van Aerschot.

'Tussen 2 juli en 13 augustus controleerden we 436 bestuurders. 97,5 procent blies 'safe' en legde dus een negatieve alcoholtest af. Elf chauffeurs hadden teveel gedronken. Er werden acht rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.'

Kleinschalige acties

'De politiezone kiest hoofdzakelijk voor dagelijkse kleinschalige acties. Deze gaan door op alle mogelijke tijdstippen van de dag en op alle mogelijke plaatsen in de zone.

Ook controleren we regelmatig op sluipwegen, die vaak door bestuurders met een glaasje teveel op, gebruikt worden. Hierdoor loop je de kans om op elk moment gecontroleerd te worden.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto