U bent hier

98 procent BOB in politiezone Geel-Laakdal-Meerhout : 'Wel 18 verkeersongevallen onder invloed'

Geel | Kempen regio
08.09.2021 - 09.12u
Door: Herman Gezelle

Tijdens de twaalf weken van de afgelopen BOB-zomercampagne controleerde de politie 2 510 bestuurders.

'Ruim 98 procent blies 'safe' en legde dus een negatieve ademtest af', weet Dirk Van Aerschot, korpschef politiezone Geel – Laakdal – Meerhout. '42 chauffeurs hadden te veel gedronken. Bij 13 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.'

BOB-zomercampagne

'De BOB-campagne ging dit jaar van start op 4 juni, bij de aanvang van het EK voetbal en de heropening van de horeca en liep tot 31 augustus. De resultaten tonen aan dat de overgrote meerderheid de boodschap goed begrepen heeft dat drinken en rijden niet samengaan.

Er gebeurden 18 verkeersongevallen waarbij de betrokkenen te veel gedronken hadden. Het is dus noodzakelijk om te blijven controleren.'

Dagelijkse controleacties

'De politiezone kiest hoofdzakelijk voor dagelijkse kleinschalige acties. Deze gaan door op verschillende dagen en tijdstippen in Geel, Laakdal en Meerhout.

Ook wordt er regelmatig gecontroleerd op sluipwegen die door bestuurders met een glaasje te veel op, gebruikt worden. Verkeersveiligheid is een prioriteit in het zonaal politieplan 2020 – 2025, in de toekomst zullen gelijkaardige controles georganiseerd worden', besluit Dirk Van AerschotFoto Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto