Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

99% éénrichtingsverkeer Bossestraat Mol houdt zich aan 30 per uur

Na één week omleiding van het bestemmingsverkeer (-3,5 ton) richting Centrum via de Bossestraat, startte de politie met snelheidscontroles op deze omleidingsroute. Slechts 1% van de gecontroleerde bestuurders reed te snel.

Ook de komende dagen en weken mag je als automobilist in deze straat nog frequente snelheidscontroles verwachten. Ook op de werfzone op de Turnhoutsebaan (eveneens maximum 30 kilometer per uur) mag je bemande en onbemande snelheidscontroles verwachten.

Tijdens de nutswerken op de Turnhoutsebaan ter hoogte van het kruispuntencomplex Kapellestraat – Turnhoutsebaan – Postelarenweg geldt op de Turnhoutsebaan éénrichtingsverkeer richting Dessel.

In de rijrichting naar het Centrum wordt het bestemmingsverkeer (-3,5 ton) afgeleid via de Bossestraat. Zo behouden we met een minimale omrijdfactor een vlotte bereikbaarheid van het Centrum en de handelaars op de Turnhoutsebaan. 

Om een dubbele kruising en het risico op een ‘dode hoek’ met het drukke fietsverkeer te vermijden moeten ook fietsers deze omleiding naar het Centrum volgen.

Belang van snelheid

Omdat de Bossestraat ook gebruikt wordt als omleidingsroute voor het fietsverkeer, is het respecteren van de tijdelijke maximumsnelheid van groot belang. De politie controleerde deze eerste keer buiten de spitsuren, zodat er geen filevorming op de omleidingsroute was.

Eerste controledag

De eerste controledag na een week omleiding leidde tot hoopvolle resultaten: slechts 5 van de 377 passerende bestuurders respecteerden de tijdelijk toegelaten maximum snelheid van 30 kilometer per uur overduidelijk niet. De betrokken 5 bestuurders werden geverbaliseerd.

Duidelijk aangeven

De tijdelijke maximumsnelheid van 30 kilometer per uur wordt in de Bossestraat meermaals aangegeven. Daarnaast staat er ook een mobiel snelheidsinformatiebord opgesteld van de politie. Dit maant bestuurders die te snel rijden via een duidelijke boodschap aan om snelheid te minderen.

Bossestraat , Mol, België

Deel dit artikel