U bent hier

99 procent bobt in politiezone Geel-Laakdal-Meerhout

Geel | Laakdal regio
19.08.2019 - 10.52u
Door: Lex Verellen

De zomer Bob-campagne is volop aan de gang. Tot nu toe controleerden agenten van de politiezone 2329 bestuurders. 99 procent van hen blies 'safe' en legde dus een negatieve alcoholtest af. Vijf chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille.

Deze kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 179 euro. 24 bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Deze kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking van het parket of een dagvaarding voor de politierechter. Er werden elf rijbewijzen ingetrokken. De zomer Bob-campagne loopt nog tot en met 2 september 6 uur.

Extra inzet

De politiezone kiest ook dit jaar hoofdzakelijk voor dagelijkse kleinschalige acties. Deze gaan door op alle mogelijke tijdstippen van de dag en op alle mogelijke plaatsen in de zone. Ook controleren we regelmatig op sluipwegen, die vaak door bestuurders met een glaasje teveel op, gebruikt worden. Hierdoor loop je de kans om op elk moment gecontroleerd te worden.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto