Het voorbije weekend hield de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout een alcoholactie. In totaal werden er 495 bestuurders gecontroleerd. 488 chauffeurs legden een negatieve alcoholtest af.

Dit is 99 procent van de gecontroleerde bestuurders. Eén chauffeur had een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Hij kwam er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 179 euro.

Drie bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Deze kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Twee rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.

Andere overtredingen
15 bestuurders kregen een boete omdat ze niet-handenvrij aan het telefoneren waren. 8 personen omdat ze geen veiligheidsgordel droegen. Eén persoon kreeg een parkeerboete. Eén bestuurder kreeg een boete omdat hij geen voorrang verleende.

Eén bestuurder kreeg een bekeuring omdat zijn keuringsattest vervallen was. En één bestuurder kreeg een waarschuwing omdat hij geen geldig rijbewijs en verzekeringsbewijs kon laten zien.

Controleplaatsen
De controles vonden plaats in de drie gemeenten van de politiezone.

Inbraken
Bij deze alcoholcontrole ging ook extra aandacht naar verdachte personen die in aanmerking kunnen komen voor inbraken of andere misdrijven. Er werd niets verdachts vastgesteld.(pp)