De voorbije 2 nachten hield de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout een WODCA-actie. In totaal werden er 575 voertuigen gecontroleerd. 568 chauffeurs legden een negatieve alcoholtest af. Dit is 99 procent van de gecontroleerde bestuurders. Vijf chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille.

Vier ervan kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 170 euro. Eén hiervan was een beginnend bestuurder. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal. Hij zal ook nog gedagvaard worden door de politierechter.

Twee bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Ze kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Drie rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Drugs in het verkeer

Drie bestuurders testten positie op drugs (cannabis) in het verkeer. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

Andere inbreuken

Eén bestuurder kreeg een boete omdat hij niet-handenvrij aan het telefoneren was. Twee personen werden bekeurd omdat zij hun gordel niet droegen. De politieagenten gaven ook nog twee waarschuwingen. Eénmaal omdat de boorddocumenten niet in orde waren en éénmaal omdat het voertuig niet voldeed aan de technische eisen.

Controleplaatsen

De controles vonden plaats op de volgende locaties: Ring, Zammelseweg, Antwerpseweg (Geel), Vorstsebaan, Diestsebaan, Hezemeer (Laakdal) en Bevrijdingslaan (Meerhout).