In het weekend van 23 en 24 januari organiseert de vzw Nijlen OnbegrensT (kortweg NOT) de 9e editie van de ondertussen vermaarde "Nijlense bierbeurs".  Een niet te missen ontdekkingsreis in de 'booming' bierwereld.   In deze succesvolle "nieuwe bierwereld" wordt bier ervaren als een zuiver natuurproduct.

Deze brouwers gebruiken lokale ingrediënten voor hun bieren. Bier is bij hen een handgemaakt, kleinschalig natuurproduct, i.p.v. een industrieel geproduceerd massa product zoals de meeste bieren die bij het grote publiek bekend zijn.

De opzet van deze bierbeurs is de bezoekers kennis te laten maken met de enorme verscheidenheid aan biersmaken dat ons land rijk is. En of de "Notters" hier weer in geslaagd zijn ?

Marc Peeters vzwNot organisatie : 'Het is een heuse "beurs", dit wil zeggen dat de verschillende brouwerijen (een 20-tal) zelf op hun stand aanwezig zijn. Hier stellen ze hun gekende, maar ook vaak minder gekende bieren aan het grote publiek voor. Een 100-tal biersoorten zullen dit jaar opnieuw de revue passeren.

Naar jaarlijkse traditie zullen er opnieuw enkele primeurs voor de streek aanwezig zijn.
NOT vzw zal zelf opnieuw met de "Sparrijder" edition 2015, een heerlijke tripel van 8,5° die naast zijn pittige dosis bitterheid je verwent met een volheid en zachte smaak die blijft nazinderen.

Voor de receptuur stond een gekende Nijlense amateur-brouwer garant, het brouwen zelf gebeurde in de brouwerij Pirlot van Zandhoven (Kempisch vuur). In elk geval voor iedere bierliefhebber een must om geproefd te hebben.

De Nijlense bierbeurs vindt plaats in de Gildenzaal, Gemeentestraat, op 2 minuten wandelafstand van Nijlen-station, de bushalte van lijn 150 (Lier – Herentals) is schuin tegenover de zaal. Er is parkeergelegenheid op de parking aan het zwembad, op het kerkplein of op het August Hermansplein (grote parking achter de Kerk richting Bevel, net voor de spoorwegovergang).

Op zaterdag 23/01 is de beurs te bezoeken vanaf 14.00u tot 23.00u, zondag 24/01 van 13.00u. tot 20.00 u. De inkom is gratis, deelnemen kan je door de aanschaf van een startpakket voor 8 euro en geeft recht op een degustatieglas, een biergids en drie drankjetons. Bijkomende drankjetons kosten € 1,60.
De volledige lijst van de brouwers en alle info vind je terug op www.notvzw.be.